Meer doden in Europa dan in China

Het aantal coronadoden in Europa is woensdag voor het eerst uitgekomen boven het dodental van China. Op basis van de database van de John Hopkins University telt Europa op dit moment 3415 doden, blijkt uit een inventarisatie woensdagochtend omstreeks 11 uur. Dinsdag stond de teller nog op bijna 3000. In China staat het dodental woensdag op 3241. Dinsdag waren dat er nog 3226.

Het aantal geregistreerde besmettingen in China op woensdag 18 maart is 81.086 tegen 81.058 op dinsdag. Dat zou betekenen dat in heel China slechts 28 nieuw gevallen erbij kwamen, afgaande op de cijfers van de Amerikaanse universiteit.

Het aantal besmettingen in Europa staat woensdag omstreeks 11 uur op 77.178 geregistreerde coronabesmettingen. Worden Turkije, Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken daarbij opgeteld dan komt het aantal op 77.577.

error: Kopiëren mag niet!