Paniek heerst onder gestrande Surinamers

Onder de vele Surinamers die nu in andere landen gestrand zijn, heerst nu een ware panieksituatie. De vliegtuigen van de SLM brengen wel buitenlanders terug naar huis, dus naar NL, de Antillen, zelfs de VS en Brazilië, maar vliegen leeg terug zonder de gestrande Surinamers mee te nemen, en dat baart onze landgenoten zorgen. Sommigen komen ook al in financiële nood, en de consulaire missies van Suriname zeggen steevast “nog geen bericht van Suriname te hebben”, en registreren alleen maar de reizigers, verder niks.

Een dame vertelt aan Dagblad Suriname dat ze nog steeds niet weet hoe en wanneer ze terug kan uit Aruba, en dat ze ernstig in paniek is omdat ze daar welhaast opgesloten zit in een hotel zonder iets te horen van haar eigen overheid in Suriname. De airline weet niets, het consulaat weet niets, terwijl buitenlanders wel met spoed naar hun land gevlogen worden uit Suriname.

Zo is er een gezin gestrand in Miami, dat ook nog in het ongewisse is en zich er ernstige zorgen over maakt dat ze zelfs als en wanneer er eindelijk vluchten geregeld worden, men in Suriname in een sporthal of zo zal worden ondergebracht voor twee weken. “We zitten te bidden en hopen dat de Surinaamse regering wat voor ons doet, ons terughaalt, en gewoon thuis of in een goede accommodatie in quarantaine toestaat, maar we hebben al bijna de hoop opgegeven,” verzucht een landgenoot in Miami. 

error: Kopiëren mag niet!