Hoofdbestuurslid STREI!: “President heeft geen empathie voor zijn volk”

Zakarija Soemita

Zakarija Phil Soemita, hoofdbestuurslid van de politieke partij STREI! geeft aan dat de vader van het land, de president, geen empathie heeft weten te tonen aan zijn volk wat betreft de Covid-19 virusuitbraak in Suriname.

Soemita vindt dit te betreuren, “want het geeft dan een direct beeld dat onze president, vader van het land, niet om zijn eigen kinderen geeft.”

Onlangs zijn er verschillende artikelen op sociale media gelanceerd dat de vader van ons land vertoeft in het binnenland van Suriname. De mogelijke reden hiervoor is het voeren van politieke campagne in het binnenland. Er worden heel veel giften vanuit de NDP-fractie geschonken aan de binnenlandbewoners, met als doel mogelijke stemmenwinst.

Soemita zegt dat hij diep teleurgesteld is in de gedragingen van zijn president. “Als president zou hij zijn medeleven ten uiterste met zijn volk moeten delen, wat betreft de Covid-19 virusuitbraak in Suriname. Dit geeft ook nog in sterke mate het beeld dat de president geen moraliteit bezit. Er is op meerdere platforms van social media gevraagd waar de president is. Ook circuleren er berichten via whatsapp waarin men vraagt waar de president blijft met zijn verklaringen omtrent de Covid-19 uitbraak. Helaas, de president zal veel verwijten krijgen over het uitblijven van zijn geruststellende woorden.”

Verder geeft Soemita aan, niet verbaasd te zijn over de gedragingen van de president, “want de realiteit kunnen velen in Suriname ook onderkennen. De president heeft het keer op keer aan zichzelf te wijten. Een duidelijk voorbeeld hiervan is ook dat de president nimmer in DNA komt om zijn verantwoording af te leggen. Maar slechts ingaat op zaken tijdens populistische persconferenties. Als president dient hij zijn verantwoording af te leggen in DNA. Maar blijkbaar kent de president zijn verantwoordelijkheden niet. Dit geeft direct het beeld dat de president afgaat op macht en niet geeft om land en volk”

Soemita wil als politiek leider het volk aanspreken om de hoofden koel te houden, en bewust te zijn van zaken, en goed geïnformeerd. De rust moet ten aller tijden in de samenleving gewaarborgd blijven. En vooral alle voorzorgmaatregelingen via de verschillende media’s te volgen tav. het Covid-19 virus. “Suriname, wij zullen met zijn allen positief uit deze tijden komen, betre dey sa kong”.

Heel veel kracht, liefde, vrede en voorspoed aan allen.

Soemita, Zakarija Phil

Secretaris STREI!

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: