Dew Sharman: “Er kunnen altijd ontevreden mensen zijn, in een grote partij zoals de VHP”

De Algemene Vrije en Geheime verkiezingen van 25 mei 2020 komen steeds dichterbij. Verscheidene partijen zijn al bezig om aan de wettelijke vastgestelde regels en procedures te voldoen. Gisteren heeft de VHP als eerste politieke partij zich geregistreerd bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Daarnaast heeft de partij te kennen gegeven dat de samenstelling kandidatenlijsten op zowel regionaal en DNA niveau in vergevorderde stadium verkeert. Echter zijn de lijsten niet definitief en er kunnen wijzigingen aangebracht worden. Verschillende namen circuleren inmiddels in de samenleving. Evenzo zijn er al ontevreden stemmen te horen in de partij. In gesprek met Dagblad Suriname benadrukt prominent VHP parlementariër tevens arts, Dew Sharman, dat de lijsten niet definitief zijn.

Er kunnen altijd ontevreden mensen in een grote partij

Sharman geeft aan dat de VHP een hele grote partij is. Niet een ieder kan tevreden gesteld worden. “Op de lijsten kunnen er nog verschuivingen plaatsvinden.” Alle aspirant kandidaten wisten van te voren dat niet een ieder geplaatst zou worden. In Paramaribo zijn bijvoorbeeld 17 zetels, maar er waren bijna 50 aspirant kandidaten. Dit geeft juist aan hoe groot de partij is en dat er belangstelling getoond wordt. Mensen hebben aspiraties en middels de democratische structuren van de partij krijgen zij de kansen. Bepaalde aspirant-kandidaten kunnen vinden dat ze misschien beter zijn dan een ander. Maar dat ga je altijd hebben binnen grote organisaties.
De partij moet rekeningen houden met verschillende aspecten bij de totstandkoming van de kandidatenlijsten.

Dream team
Er wordt rekening gehouden met factoren zoals demografie van een bepaald district, jong oud gender enzovoort, aldus Sharman. De kandidaten moeten voldoen aan competenties en vooral gedragen worden door de samenleving. Het is uiteraard, de bedoeling dat er evenwichtige lijsten komen. Een dream team, van integere en deskundige personen. Het einddoel is het dienen van de samenleving en het redden van ons geliefd land. Samen moeten wij ons geliefd Mama Sranan opbouwen. Met eenheid en samenwerking kunnen wij veel bereiken. De VHP heeft een cultuur van democratie en samenwerking. Dat is de boodschap van de VHP en het goede werk zullen wij voortzetten, aldus Dew Sharman, in gesprek met Dagblad Suriname.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: