Laatste nieuws coronavirus buitenland

 Rutte: maatregelen ongekend in vredestijd
Nederland staat voor een opgave van enorme omvang, zei premier Mark Rutte in een historische tv-toespraak. ‘Je vraagt je af: gebeurt dit echt. Want de maatregelen zijn ongekend voor landen in vredestijd.’ Rutte richtte zich speciaal op de getroffenen en ouderen, voor wie het kabinet de risico’s zo klein mogelijk probeert te maken.

Rutte wil het land niet helemaal op slot gooien, omdat het dan volgens hem een jaar of zelfs nog langer zou moeten.

Hij waarschuwde dat het coronavirus voorlopig onder ons zal blijven en dat een groot deel van de bevolking besmet zal raken.

349 doden in Italië, in totaal 2158 slachtoffers
In Italië, een van de zwaarst getroffen landen, zijn de afgelopen 24 uur 349 coronapatiënten gestorven, waarmee het totaal nu op 2158 komt. Dat is een stijging van bijna 20%.

Het aantal besmettingen steeg met 13% naar 27.980.

2749 patiënten zijn genezen, tegen 2335 een dag eerder. Bij elkaar zijn nu 1851 Italianen opgenomen op de intensive care, terwijl dat er gisteren 1672 waren.

Werkgevers korten lonen bij werktijdverkorting
Werkgeversorganisaties in de reis- en horecabranche raden hun leden aan om de ww-uitkering van personeel waarvoor zij werktijdverkorting vragen niet aan te vullen tot het normale loon. Eerder gingen werkgevers ervan uit dat dit verplicht is.

Zwitserland legt openbare leven plat
De Zwitserse overheid sluit vanaf middernacht tot 19 april alle winkels, markten, restaurants, bars, musea, bibliotheken, bioscopen, concert- en theaterzalen, sportcentra, zwembaden en skigebieden. Bedrijven waar afstand houden niet mogelijk is, zoals kapsalons, moeten ook dicht.

Alleen Zwitsers en zakenmensen komen het land nog binnen. In Zwitserland zijn ruim 2200 mensen besmet en veertien patiënten gestorven.

Branchevereniging adviseert kappers te sluiten
De kappersbranchevereniging ANKO adviseert alle kappers de deuren te sluiten tot en met 6 april.

 Spanje sluit de grenzen
De Spaanse regering heeft besloten de grenzen te sluiten in de strijd tegen het coronavirus. Vanaf middernacht mogen alleen nog Spanjaarden het land in, of niet-Spanjaarden die kunnen aantonen dat er sprake is van een dringende noodzaak.

Brussel wil inreisverbod voor niet-EU-burgers
De Europese Commissie wil een inreisverbod voor personen die van buiten de Europese Unie naar een van de lidstaten willen komen. De maatregel, die in beginsel voor dertig dagen geldt, moet helpen de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: