Geen schaarste op komst!

Benadrukt werd op de persconferentie van 16 maart ook dat alles in place is om schaarste van zeker de belangrijkste levensmiddelen en overige benodigdheden onmogelijk te maken. Er zijn gesprekken gevoerd met alle betrokkenen zoals importeurs, het VSB, de ASFA en anderen, en als de bevolking niet onnodig en overdreven hamstert, kan er geen schaarste ontstaan. De importen EN de lokale productie voor zeker de komende acht maanden zijn goed in kaart gebracht, en zijn gewaarborgd.

De ECD gaat onverkort door met prijscontroles om oneigenlijke prijsverhogingen te voorkomen of af te straffen. De strategische producten zijn geïdentificeerd, en de aanvoer is gegarandeerd. Het Suriname Business Forum zal als klankbord fungeren in dit alles. Winkels zullen zoveel als mogelijk maar weliswaar aangepast open gehouden worden. Winkeliers zijn ook angstig voor besmetting en voor een rush die kan ontstaan op hun winkels. Met alle actoren worden goede gesprekken gevoerd om een en ander zo snel als mogelijk te corrigeren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: