“Fredeman ede n’e broko”

De directeur Nationale Veiligheid, Kolonel Danielle Veira, lichtte ook van haar zijde de persconferentie in over alle maatregelen die van hun zijde genomen worden in het kader van de Covid-19 bestrijding, en zei dat als alles goed verloopt, vanaf 17 maart de organisatie ook soundtrucks zal inzetten om informatie aan de samenleving te verschaffen. Waaraan men zich moet houden, wat de afspraken zijn, de hygiënemaatregelen die in acht genomen moeten worden en veel meer.
“Fredeman ede n’e broko, ma tumsi hebi frede n’e tya koni,” zei de kolonel. Het is goed om voorzichtig te zijn en alle voorschriften in acht te nemen, maar overdreven angst, hamsteren en paniek zijn niet nodig. Ze was ook niet te spreken over het onverantwoordelijk gedrag door gehouden “lock-down parties”. We zullen samen moeten werken om de crisis het hoofd te bieden en te boven te komen, zei Veira. Waarborging nationale veiligheid is ook volgens haar een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: