Veertien personen in quarantaine in Albina

Op de persconferentie vandaag 15 maart gehouden in het hoofdkwartier van het NCCR deelde minister Antoine Elias mede dat er veertien personen in het Marwina ziekenhuis in Albina in quarantaine zijn geplaatst. De minister gaf ook mee dat op vrijdag 20 maart 50 artsen en verpleegkundigen zullen arriveren uit Cuba om te assisteren bij de Covid-19 gerelateerde aanpak. De minister geeft aan dat al deze personen goed engels praten. Deze Cubanen zullen na de Covid crisis het land weer verlaten.

Volgens Claudia Redan, die er het woord voerde als voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad zullen de ziekenhuizen hun operaties voorlopig aanpassen en personeel vrijmaken voor behandeling van eventuele covid-19 patiënten. Ze gaf ook aan dat ingaande direct alle ziekenhuizen uitsluitend vanuit de hoofdingangen toegankelijk zullen zijn. Ook is de beveiliging en controle opgevoerd, en wordt het patiëntenbezoek beperkt. De poli’s zullen enkel na afspraak en bij cito gevallen kunnen worden bezocht, en niet urgente operaties zullen worden uitgesteld waar mogelijk.

De Spoedeisende Hulp van het AZP zal alleen voor urgente gevallen mogelijk zijn. Alle ziekenhuizen zullen betrokken zijn bij de behandeling van mogelijke COVID-19 patiënten.

error: Kopiëren mag niet!