Burgers overwegen strafklacht tegen Jogi Jogi verspreekt zich en bekent corruptie

Reeds enige tijd circuleren Glis-uittreksels op naam van VHP-parlementariër Mahinder Jogi, waarop te zien is dat hij op 22 juli 2010 in total 63 percelen toegewezen kreeg van de overheid met een oppervlakte van meer dan 130 hectaren.

“DNA-lid Jogi heeft zich in de periode 2007/2008 flink verrijkt met afpikken van percelen van arme burgers, die reeds beheersdaden hadden verricht op percelen waarvan ze bereidsverklaringen hadden. Dit gebeurde te Jarikaba wooncentrum. Deze percelen zijn op naam Jogi aangevraagd, het proces werd door begeleid door hem en door de toenmalige ROGB-minister Michael Jong Tjien Fa werden deze percelen aan hem toegewezen”, zegt dhr. N. Dhoeme, een verhitte buurtbewoner van Saramacca. Hij benadrukt dat deze zaken in settings met bewoners van Jarikaba boven water zijn gekomen. “Ten overstaan van toppers van Saramacca en anderen heeft Jogi, in zijn drang naar nog een periode als parlementariër, zichzelf versproken en toegegeven zulks gedaan te hebben.” De benadeelde bewoners van Jarikaba wooncentrum eisen thans terrugave c.q. compensatie, zegt Dhoeme. De bewoners dreigen zelfs een strafklacht op basis van fraude in te dienen tegen Jogi. 

Overigens is het niet duidelijk waarom Jogi niet wordt aangeschreven op grond van het niet voldoen aan zijn cultuurplicht, terwijl burgers, die een bouwkavel kregen van nauwelijks 600m2 , wel zijn aangeschreven door minister Roline Samsoedien en werden hun percelen ook ingetrokken. Jogi echter bleef onaangetast. Ook dit zet kwaad bloed bij de benadeelde burgers.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: