Verdachte ontkent betrokkenheid bij inbraak

Amietkoemar T., Radjen R. en Romero H. riskeren elk een gevangenisstraf van 14 maanden met aftrek. Aan het trio wordt het verwijt gemaakt dat zij een inbraak hebben gepleegd. De verdachte Radjen ontkent zijn betrokkenheid. Hij verklaarde dat de overige twee verdachten hem hebben bezwaard. Hij heeft alleen geholpen om de buitenboordmotor te verkopen. Hij wist niet dat het van diefstal afkomstig was.  Volgens advocaat Shefani Amirkhan is aan het bewijsminimum niet voldaan. Er is maar één belastende verklaring van de medeverdachte. Zij verzocht de rechter om de straf van 14 maanden niet te willen overnemen en de verdachte in vrijheid te willen stellen. De verdachte heeft 2 dochters. De meisjes hebben hun vader hard nodig. In tegenstelling tot de verdediging heeft officier van justitie Roline Gravenbeek wel het wettig en overtuigend bewijs aangedragen. De aangever heeft de verdachte herkend. Hij was aanwezig bij de verkoop. Zij persisteerde bij haar requisitoir. De verdachte heeft in zijn laatste woord de rechter aangegeven dat hij onschuldig is. “Ik ben onschuldig opgesloten”, zei de verdachte in zijn laatste woord. De magistraat doet uitspraak op 16 april. De verdachten blijven aangehouden.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: