Prijzen auto-onderdelen vliegen de pan uit

De economische situatie in het land is haast in alle sectoren voelbaar. Zo ook voor personen die een auto besturen en ook nog van hun auto, truck of bus afhankelijk zijn om eten op tafel te leggen, de zogenoemde commerciële rijders. De prijzen van auto-onderdelen zijn met haast 100% gestegen. “Mijn auto heb ik nodig om mijn gezin en mezelf van en naar school of werk te brengen. Maar ik merkte dat die wagen al een paar dagen niet soepel reed. Dus na aarzelen ging ik gisteren toch maar naar een monteurszaak aan de Tourtonnenlaan. Tot mijn schrik moest ik horen dat ik SRD 600 moet betalen voor het vervangen van een van de voorste schokkenbrekers. Disi no kang. Ik heb dat geld gewoon niet”, zegt Marcel. Hij stelt dat hij een jaar terug nog SRD 350 heeft betaald voor hetzelfde onderdeel. Van de monteur kreeg hij te horen dat de verhoging een gevolg is van de koersstijging.

Ook voor taxihouders wordt de zaak met de dag moeilijker. Taxichauffeur Rivanto zegt dat hij een bedrag van SRD 600 vier weken terug gespaard had om een tweedehandse computerbox voor zijn auto te kopen bij een sloperij. “Nadat ik het bedrag al in handen had en vorige week naar dezelfde sloperij ging, bleek  de prijs verhoogd te zijn naar SRD 1200. “Optie no de. Ik heb het restant moeten lenen, want die wagen heb ik nodig om mijn huishouden draaiende te kunnen houden. Laat die koers snel zakken. De president heeft het al zoveel keren gezegd, maar ik merk het niet. Mi weri fu a situatie ini a kondre. Laat deze regering liever naar huis gaan als ze het werk niet aankan”, aldus Rivanto. Opvallend is dat enkele auto-onderdelenzaken aangeven dat hun omzet door de koersstijging behoorlijk is gedaald. Mensen rijden nu langer met hun auto’s, wat het gevaar in het verkeer ook laat toenemen.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: