Louis veroordeeld wegens drugsbezit

Arnold Louis is donderdag veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een gelboete van SRD 2000, te vervangen door 2 maanden hechtenis. Dit vonnis is conform de eis van de officier van justitie. Op 24 november 2019 pleegde de politie een inval thuis bij de veroordeelde. De sterke arm trof bij het huisonderzoek in zijn slaapkamer, woonkamer en op het erf marihuana, sukru en hasj aan. In totaal werden 32 gram sukru, 139 gram hasj en 127 marihuana aangetroffen. De politie kreeg regelmatig informatie vanuit de samenleving dat er drugs verhandeld wordt op het adres. Ook was er een opvallende aanloop van scholieren in blauw uniform. Louis verklaarde dat de scholieren bij hem kwamen, omdat hij puppy’s thuis had. Hij ontkent drugs te hebben verhandeld. Met betrekking tot de aangetroffen drugs verklaarde de verdachte dat het bestemd was voor eigen gebruik.

Advocaat Maureen Nibte verzocht de rechter om de straf enigszins te willen mitigeren en de verdachte een zodanige straf op te leggen dat hij gelijk naar huis mocht. De rechter motiveerde bij het opleggen van de straf dat de veroordeelde nog enkele weken heeft te gaan. Hij heeft een gouden kans gehad om zijn leven weer op te pakken. Hij moet alles voor zichzelf op een rijtje zetten. Louis blijft aangehouden.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: