Joost de Wit bezoekt wederom aan SVB

De Nederlander Joost de Wit, deskundige bij de Europese Voetbalbond (UEFA), is wederom op bezoek bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De adviseur is er om adviezen te geven over het opstarten van een profleague in Suriname. Hij heeft intussen al gesprekken gevoerd met het bestuur van de voetbalbond en de clubvoorzitters. De voetbalbond hoopt rond eind dit jaar te beginnen met de profcompetitie, die samenvalt met het honderdjarig bestaan van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) in oktober. Joost kan niet exact aangeven wanneer de profleague van start kan. Hij is slechts een adviseur, de beslissing zit zelf bij de SVB en de clubs. Ze moeten zelf hun  pad bewandelen zodat er een besluit gemaakt kan worden om het startsein te kunnen geven. Hij verwacht dat de SVB en de clubs goed met elkaar afspreken. De Wit zou het een mijlpaal vinden als het dit jaar kan geschieden, omdat de SVB haar 100-jarig bestaan in oktober viert.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: