Rusland: “Gestolen kasreserves zitten waarschijnlijk in kluizen bij burgers thuis”

De regering Bouterse is het volgens NPS-voorzitter Gregory Rusland niet waard om Suriname te besturen. “Er is dringende behoefte aan wijziging van het bestuur van ons land”, zei de NPS-topper afgelopen weekend. Hij vindt het een grote schande dat een regering binnen 10 jaren in staat is geweest een land met een stabiele economie te vernietigen. Al de opgespaarde reserves bij de Centrale Bank van Suriname zijn opgemaakt, terwijl instellingen nu leningen aan de Staat beginnen te weigeren. Het is volgens Rusland vooral een grote schande dat de minister van Financiën al enkele dagen in Venezuela vertoeft om te bedelen voor olie, terwijl de bevolking daar uit vuilnisbakken eten moet zoeken. Wat de verdwijning van de kasreserves en termijndeposito’s bij de CBvS betreft, vindt Rusland dat ex-governor Robert van Trikt niet de enige schuldige is voor de misstanden. Daarvoor zou Financiënminister Gillmore Hoefdraad ook moeten hangen. “Wij willen geen verhaaltjes horen dat un bai patata nanga ajun nanga a moni. Unu wani sabi, bika unu abi unu vermoedens dat moni fu a kasreserve no go na paiman, maar zit waarschijnlijk in kluizen bij burgers thuis. A mang san ben skrifi a cheque uit fu pai paimang, na masra Hoefdraad fu Financiën”, benadrukte de politicus. Volgens de NPS’er is het niet normaal dat cheques worden uitgeschreven, terwijl er geen geld op de bank ligt. Wanneer deze cheques toch worden uitgeschreven en de bank het betaalt, moet natuurlijk afgevraagd worden waar het geld vandaan komt. “Deze gasten bedriegen ons. Ze weten niet om te gaan met onze Financiën”, aldus Rusland.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: