“Neks ne drai in a kondre”

Het eerste dat opviel, is dat er in vergelijking met de protestactie van 17 februari minder mensen hebben deelgenomen aan de actie op het Kerkplein afgelopen vrijdag. Toch is het opvallend dat er veel jongeren op de been waren, rekening houdend met factoren als examens en andere verplichtingen. Een ander verschil is dat de jongeren een uitgesproken mening hebben. Zowel studenten  van het Imeao, Atheneum en de Adek spreken hun ongenoegen uit over het beleid. De studenten uiten hun bezorgdheid over hun eigen toekomst, maar ook over de toekomst van het land. “Je moet aan het volk denken. De mensen die hoop hebben, zijn degenen die afhankelijk zijn van pakketten”, zegt een Imeao-studente
Namens Scholengemeenschap Tamanredjo zegt een student dat hij ook jongerenvertegenwoordiger is voor de jongeren die ontevreden zijn en dat alles anders moet, “want neks ne drai in a kondre”. “Kijk naar de koers, we betalen zoveel aan inschrijfgeld en toch moeten we apart betalen voor kopiekosten. En wanneer we afgestudeerd zijn, hebben we geen werk. Dus het kan niet zo doorgaan. Er moet een andere wind waaien in ons geliefd Suriname”, zegt deze student uit Commewijne.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: