Krishna Mathoera: “Dat de situatie zo erg zou worden, had ik nooit durven dromen”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Krishna Hussainali-Mathoera, parlementariër en voormalig politiecommissaris, dat ze nooit had gedacht dat de situatie in het land zo erg zou worden. “Dat we zo diep zouden zakken als land, had ik niet durven dromen. Vandaag is de koers bijna SRD 13 voor 1 US$. Alle prijzen in de winkels zijn gestegen. De prijzen heb ik 4 dagen terug gecheckt. Inmiddels kost olie in sommige supermarkets al SRD 15 voor een liter. Ik heb uitgerekend dat een gezin van 4, minimaal SRD 1500 per maand nodig heeft om de basiszaken te kopen om te overleven. In dat bedrag zijn dan niet inbegrepen: elektriciteit en waterkosten, telefoon, brandstof of vervoerskosten, schoolgeld of crèchegeld, huurgeld, kleding, schoeisel en andere zaken. Met een salaris van SRD 3000 per maand zal niemand meer uitkomen in deze tijd. Dit is erg triest. Je voelt de stress, de wanhoop, de onzekerheid, de woede, in de samenleving. Als ik met mensen praat, krijg ik dit alles te horen.” 

Mathoera zegt dat juist in deze moeilijke tijd de leiders het volk in de steek hebben gelaten. “Ons land lijkt stuurloos. Geen enkele gezagsdrager die het volk informeert welke acties genomen zullen worden om dit aan te pakken. Geen plan van aanpak, niks. Mathoera wil het volk meegeven dat de pijn en stress, waardoor we als volk heengaan, tijdelijk is. We kunnen als volk samen hieruit komen. Deze pijn, onzekerheid en stress moeten we omzetten in kracht. Kracht om deze ellende en het wanbeleid nooit en nooit meer toe te staan. Kracht putten om door te gaan.  Laat de situatie ons kracht geven om mekaar te ondersteunen. Heel veel kracht om de noodzakelijke verandering teweeg te brengen en een beter bestaan te creëren. Samen moeten wij op 25 mei de keuze maken voor vooruitgang, vooruitstrevendheid en daaddracht. Nieuwe eerlijke mensen, die kennis en kunde in huis hebben om ons land te redden.”

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: