Guilliano Snip: “We gaan de president verrassen in Nickerie”

Guilliano Snip

In gesprek met Dagblad Suriname zegt de NDP-er Guilliano Snip dat zijn partij de president zal verassen in Nickerie bij de komende verkiezingen. President Desi Bouterse was vorig weekend in het rijstdistrict. Daar riep hij op tot eenheid en samenwerking binnen de paarse partij. Anders bestaat volgens hem de kans dat de VHP alle 5 zetels haalt in het district. Snip zegt dat in Nickerie de huis-aan-huisbezoeken van de partij doorgaan. De partij is bezig zich goed voor te bereiden voor de verkiezingen van 25 mei. Hij zegt verder dat de president in Nickerie is geweest om de mensen bij elkaar te brengen. Snip is ervan overtuigd dat de NDP haar 2 zetels in Nickerie zal behouden. “Belangrijk is dat ik klaar ben. De president heeft gesproken met de partijen en hij was hier om als het ware de mensen wakker te schudden. Er zullen nog vervolggespreken zijn. Maar de 2 zetels die wij hebben, zullen we niet zomaar verliezen. We gaan ervoor om die 2 te behouden en we gaan zelfs die derde zetel halen.” Over William Waidoe, die van de Pertjah Luhur naar de NDP is gestapt, zegt Snip dat hij Waidoe als een goed mens kent. “Waidoe is bezig met zijn campagne. Ik bid ook voor hem.” Snip geeft wel aan dat hij tot nu toe geen kandidatenlijsten heeft gezien.

Situatie Guyana

Over de situatie na de verkiezingen in buurlanden Guyana zegt de politicus Snip dat hij van huis uit geschiedenisleerkracht is. “Wat Guyana betreft, zijn er altijd zaken zoals rellen, die zich voordoen voor en na de verkiezingen aldaar. We weten dat ondanks rust voor de verkiezingen er ergere dingen gebeuren. Ik ben blij dat wij in Suriname wonen. Ik had gehoopt dat het niet zou gebeuren. Maar wat er nu gebeurt daar, is zeker niet goed te praten. Wij moeten in Suriname hieruit lering trekken.” Wat de uitslag betreft, geeft Snip aan dat hij zich niet heeft verdiept daarin, aangezien hij in Paramaribo was voor een vergadering. Zodra ik thuis ben, zal ik me verder laten informeren”, aldus Snip uit Nickeri, in gesprek met Dagblad Suriname.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: