Doekhie weerspreekt beschuldigingen Abrahams

‘Ik heb geen haar noch tandenstoker van partijcentrum aangeraakt’

NDP-assembleelid Rachied Doekhie spreekt met klem tegen dat hij het slot van het partijcentrum in Nickerie heeft opengebroken. Coördinator Ramon Abrahams van de paarse partij in Nickerie, heeft afgelopen zaterdagavond flink naar Doekhie uitgehaald op een spoed instructievergadering van de partijstructuren. De druppel die de emmer heeft doen overlopen bij Abrahams is dat Doekhie naar het partijcentrum in Nickerie is gegaan en vroeg om de sleutel. Die heeft hij niet gekregen. Toen hij de sleutel niet kreeg, heeft Doekhie het slot opengebroken. Hij heeft een ander slot gezet op het gebouw, dat aan Doekhie toebehoort. Abrahams benadrukte tegenover de partijleden dat hij politiek niet meer werkt met Doekhie en dat Doekhie niet meer op de kandidatenlijst in Nickerie zal prijken. “Ik ben niet op de hoogte dat het slot van het partijcentrum is gebroken. Dan heeft men geen idee wat een partijcentrum is. Mijn privékamer is daar in een hoek. Daar prijken mijn foto’s en belangrijke dingen aan de wand. Als die sleutels niet te vinden zijn, mag ik toch dan voor SRD 17,50 bij de winkel een nieuw cilinder kopen en erin zetten. Als men zegt dat Doekhie het slot van zijn privékamer heeft vervangen, dan is dat correct. Ik heb geen haar nog tandenstoker aangeraakt van het partijcentrum”, aldus Doekhie tegenover Dagblad Suriname.

‘Partijvoorzitter heeft mij gevraagd om weer mijn politiek werk te doen’

“Het gebouw is van mij, maar ik heb het aan de partij gegeven om het als partijcentrum te gebruiken. Het is weliswaar niet op hun naam. Waarom ga ik na 20 jaar een slot kapotmaken van mijn eigen ding? Het is alleen flauwekul. Ik spang me niet. Deng mang na law mang”, aldus Doekhie. Abrahams zegt dat hij ‘nooit meer een poot zal zetten in dat partijcentrum’. Hij heeft al een ander pand gevonden aan de Waterloostraat, dat in orde wordt gemaakt nu. Over een paar weken zal de opening plaatsvinden met een massameeting. Doekhie zegt niet veel woorden vuil te willen maken aan Abrahams. “Ik laat maar aan mensen over wat ze wel of niet willen zeggen. De partijvoorzitter heeft mij gevraagd om weer mijn politiek werk te doen en ik moest dus daar gaan. Stel eens voor dat het waar zou zijn dat ik een slot kapot moet maken om in het partijcentrum te komen. Moet dat maken dat ik niet meer op de lijst voorkom?”, aldus Doekhie.

Afspraken lopen met Bouterse

Doekhie stelt wat afspraken te hebben gemaakt met de NDP-voorzitter tevens president Desi Bouterse bij zijn recent bezoek aan het rijstdistrict. “Hij is geweest, hij heeft mensen gehoord en hij zegt dat hij terugkomt naar Nickerie om dan verder inzage te hebben in de materie.” Los van de DNA-kandidatenlijst gaat het ook om niet-politieke zaken als het uitbaggeren van de Nickerierivier, aanpak van de weg naar Apoera, een paar binnenwegen, water en licht. “Hij was niet alleen hier gekomen voor partijdingen, maar hij is ook naar KGVP (Coöperatie van Groenteverbouwers van de Van Pettenpolder) gegaan, waar de kleine boeren groenten planten. Er zijn afspraken gemaakt, dus wanneer hij komt gaat hij over de lijst delibereren. Dat is alles wat ik weet”, aldus de NDP’er.

Derde NDP-zetel?

De afgelopen negen maanden is er volgens Abrahams hard gewerkt in Nickerie en er is veel bereikt. De eerste zetel is veiliggesteld en gewerkt wordt aan de tweede zetel. De kans is groot volgens Abrahams dat er een derde zetel in zit. Abrahams hield zijn gehoor voor dat in 2015 al afgesproken was dat Doekhie lijsttrekker zou worden, waarna hij later zou bedanken. Zijn plaats in De Nationale Assemblee zou dan Hanisha Jairam innemen. Doekhie heeft zich niet gehouden aan de afspraak en is nog steeds assembleelid. Abrahams begrijpt niet waarom Doekhie weer lijsttrekker wil worden. Dit zal niet gebeuren, benadrukte Abrahams. Hij heeft ook met de partijvoorzitter deze kwestie besproken en groen licht gekregen om de stand van zaken door te geven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: