DA ’91 binnenkort 29 jaar

Angelic Del Castilho

In de afgelopen 29 jaar heeft DA’91 een stevige politieke en parlementservaring opgebouwd. Vanaf 1991 tot 2015 heeft de partij onafgebroken deel kunnen uitmaken van De Nationale Assemblee (DNA). Partijvoorzitter Angelic Del Castilho kijkt daarom heel trots naar de planning van de toekomst van de partij. “Wij zijn daarnaast de enige partij die een vrouw gekozen heeft als voorzitter. Dat is gebeurd in 2015. Het is dus voor het eerst dat een vrouw gegroeid is en uiteindelijk tot voorzitter gekozen is in dezelfde partij. Daarnaast zij wij ook de enige partij die tot nu toe een vrouw als presidentskandidaat naar voren geschoven heeft in 2005. Dat is Monique Essed”, aldus Del Castilho. Het zijn volgens haar zaken die leidend zijn voor politiek Suriname. “Wij hebben het over de corruptiebestrijding, integriteit in het bestuur. We hebben geconstateerd dat de politiek gewoon heel anders moet geschieden in Suriname. De slogan ‘politiek anders’ hebben we gelanceerd. DA ’91 heeft dus in die jaren behouden het trendsetter zijn en het vooruitzien en inhoud geven aan leiderschap. Naar de verkiezingen toe plannen we natuurlijk toe om voor succes te gaan en terug te keren in het parlement”, aldus Del Castilho. Volgens haar is het nu ook voor het eerst dat een buitenparlementaire partij haar stem toch nog heeft kunnen laten horen.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: