C-47 stelt regering formeel ultimatum omtrent belastingen

Robby Berenstein

Op een persconferentie van de C-47 op 14 februari was reeds door vakbondsleider Robby Berenstein aangekondigd dat de vakbeweging aan de regering een ultimatum zou stellen met betrekking tot voorstellen, die gedaan zijn door de vakbeweging zelf over de kwestie van de belastingen. Daarover heerst grote onvrede bij de arbeiders, maar de regering beantwoordt de vele brieven en verzoeken om met werkbare voorstellen te komen helemaal niet. Ook apps van Berenstein aan de minister blijven onbeantwoord.

In een formeel schrijven van 27 februari aan minister Hoefdraad van Financiën wordt aangegeven dat in Ravaksur verband reeds vele voorstellen gedaan zijn om te geraken tot de implementatie van belasting-verlichtende maatregelen. De laatste twee brieven aan de minister waren van december en januari, en ook die bleven tot groot ongenoegen van de vakbeweging onbeantwoord. Ravaksur zegt dit te ervaren als een grove vorm van desavouering van een grote groep loontrekkers, die gebukt gaan onder een onevenwichtige belastingdruk.

De ondergetekenden van het schrijven voelen zich daarom genoodzaakt een ultimatum te stellen, welke inhoudt dat indien niet uiterlijk 25 maart tot uitvoering is overgegaan van het toegezonden en finale voorstel dat de vakbeweging heeft aangeboden, de organisaties onherroepelijk in actie zullen gaan.

Het schrijven is ondertekend door C-47, de Fernandes Bottling Werknemersorganisatie, de Hakrinbank Werknemersorganisatie, de Surinaamse Bank Werknemersorganisatie, de Centrale Bank van Suriname Werknemersorganisatie, en vele andere vakbonden zoals de Federatie van Agrariërs en Landbouwers. Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zegt dat de tijd van onderhandelen nu definitief voorbij is. “Ons nieuw belastingvoorstel ligt bij de minister. Dat moet nu gewoon uitgevoerd worden, anders komen de arbeiders in actie na 25 maart, zonder meer!”, zegt Robby Berenstein resoluut.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: