Opperrechter Guyana acht zich bevoegd in zaak verkiezingsresultaten

Voorlopig geen beëdiging voor President Granger

Volgens de meest recente informatie uit ons buurland Guyana blijkt dat de opperrechter zich bevoegd heeft verklaard in het rechtszaak die is aangespannen tegen de verkiezingsresultaten van de Guyaanse regio 4. “Chief Justice” Roxane George oordeelde vanmiddag dat de rechtbank bevoegd is in een zaak aanhangig gemaakt door een voorstander van de PPP die volledige verificatie van de stem voor Regio Vier wenst bij de Algemene en Regionale verkiezingen van maandag. Haar uitspraak houdt in dat zij argumenten zal aanvoeren over de inhoudelijke zaak en dat het derhalve niet waarschijnlijk is dat een nieuwe president wordt beëdigd totdat de zaak is vernietigd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten heeft gisteren gewaarschuwd dat elke regering die heeft gezworen op basis van de gebrekkige tabellering van de resultaten van de peilingen van afgelopen maandag “niet legitiem zou zijn”, naarmate internationale oproepen groeiden om de betwiste resultaten van Regio Vier te verifiëren voor de beëdiging van een president. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: