HVB Leeskaravaan trekt door het hele land

Na voorleesdagen georganiseerd te hebben in de distrikten Nickerie, Para en Paramaribo is het op woensdag 4  maart de beurt geweest van de jeugd uit het BLO Projekt te Jarikaba in het distrikt Saramacca. Aan ongeveer 50 kinderen in de leeftijdsgroep van 6 tot 12 jaar is op een interactieve, ontspannen en creatieve manier verhalen voorgelezen. Na afloop konden de kinderen prettig knutselen, plakken, knippen en andere educatieve spelletjes ondernemen. Deze activiteiten die onder auspicien van de HVB Genderraad worden georganiseerd, hebben als doel de jeugdigen te stimuleren meer te lezen, maar ook om de ouders te stimuleren vaker hun kinderen voor te lezen.


Volgens de Genderraad voorzitter Gladys Sapoen is lezen enorm belangerijk voor de taalontwikkeling van de kinderen en het verrijkt tevens hun woordenschat. “Een zwakke taalontwikkeling thuis, resulteert in een achterstand op school, daarom moeten ouders de tijd nemen elke dag een paar minuten voor te lezen aan hun kinderen. Het is wetenschappelijk ook bewezen dat kinderen die veel lezen, ook hoger scoren in de klas”. Met deze voorleesdag is het de organisatie weer eens gelukt de kinderen een dagje weg te houden van hun pc, mobieltje of de televisie. Gelet op het enthousiasme van de kinderen en de ouders zullen er de komende weken nog meerdere voorleesdagen worden gehouden in de overige distrikten. De leeskaravaan trekt op 8 maart naar Nickerie, 9 maart naar Wageningen, 7 maart naar Commewijne en op 13 maart naar Powakka.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: