Ronnie “Bigi Bravo” Brunswijk viert 59ste verjaardag


Vandaag viert Ronnie Brunswijk (7 Maart 1961, Moengotapoe) zijn 59ste verjaardag.

Brunswijk, de zelfverklaarde Romeo Bravo (een ode aan zijn tijd als rebellenleider in de vorige eeuw) heeft zich in de afgelopen 2 decennia omgetoverd tot een icoon in de Surinaamse politiek. Zowel in de coalitie als de oppositie is Brunswijk altijd goed te zien. Zijn gepassioneerde redes en verbale afrekeningen van tegenstanders in parlement zijn haast kenmerkend voor zijn karakter. De meningen over Brunswijk zijn verdeeld, sommigen zien hem liever achter tralies voor zijn aandeel in de binnenlandse oorlog en vermeende drugshandel. Maar voor zijn liefhebbers is Brunswijk niets minder dan een onbetwiste leider van het volk. In 2018 behaalde Brunswijk zijn mastergraad. Anno 2020 is hij bezig zich op te maken voor de verkiezingen van 25 mei. Één ding staat vast na die verkiezingen is Bigi Bravo’s steun  onmisbaar voor een regeringscoalitie. Dagblad Suriname wenst Brunswijk een fijne verjaardag toe. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: