100 procent controle op grensposten

In het kader van de recente ontwikkelingen rondom COVID-19 zal er 100 procent controle worden uitgevoerd bij alle grensposten. Deze informatie heeft minister Antoine Elias van Volksgezondheid gepresenteerd tijdens een openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA), op 5 maart 2020. “Er komt zeer spoedig een roadblock op de Oost-West verbinding van politie en militairen, waarbij voorbijgaande personen en verkeer zullen worden gescreend, in samenwerking met gezondheidsmedewerkers.”

Er vindt spoedoverleg plaats met alle actoren in Albina, waarbij ook het beroep zal worden gedaan op de samenleving om te handelen op basis van feiten en geen vrees. Het verzoek zal worden gedaan om de winkels en bedrijven normaal open te stellen.  Er zal zeer spoedig een gezamenlijke patrouille van autoriteiten van Suriname en Frans-Guyana patrouilleren op de Marowijnerivier plaatsvinden met het doel het personenverkeer in de gaten te houden tegen de achtergrond van COVID-19.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: