PL verstrekte 33.000 grondbeschikkingen tijdens beheer ROGB

De Pertjajah Luhur heeft tijdens het beheer over het ministerie van ROGB ruim 33.000 grondbeschikkingen verstrekt aan het volk. Grondzaken blijken vandaag de dag echter weer een groot probleem te zijn. Tijdens een maandagavond gehouden partijvergadering te Koewarasan heeft partijtopper Martha Djojoseparto gezegd dat problemen met grond, met name de overdracht van grond, een veelgehoorde klacht is. “Het is een lijdensweg. We gaan hier hard aan werken als we in de regering zitten”, liet Djojoseparto de aanwezigen weten.

Op dit moment moet ontzettend veel worden betaald wanneer bijvoorbeeld een vader zijn perceel wil overdragen aan zijn kinderen. De hoge kosten maken dat heel veel mensen dit niet kunnen betalen. PL-secretaris Robert Soentik maakte duidelijk dat de partij ervoor gaat zorgen dat bij erfoverdracht van vader op kinderen er geen kosten aan zijn verbonden. Het gaat onder meer om landmeterkosten, overdrachtskosten en ontsluitingskosten. “Daarvoor gaat u niet betalen, want het zijn gronden die overgaan van ouders op kinderen.”

Soentik zei dat als tweede maatregel, die de PL bij regeermacht zal treffen, het waardevast maken van de pensioenen is. “Met name de 60-plussers moeten een waardevast inkomen krijgen. Door de torenhoge schulden die deze regering heeft genomen mogen onze seniorre burgers niet pinaren. Het is schandelijk dat gepensioneerden de straat moeten opgaan om te strijden voor lotsverbetering”, zei de PL-secretaris. Hij merkte op dat de huidige regeringspartijen zoveel mogelijk versplintering willen brengen. “Maar wij hebben de boodschap van eenheid begrepen.”

Voorzitter John Nasibdar van Nieuw Suriname illustreerde aan de hand van een voorbeeld hoe erg het gesteld is met Suriname: iemand die 80 werknemers had, heeft nu slechts 20 werknemers over omdat hij zijn andere werknemers niet meer kan betalen. Begrotingen kloppen niet meer, want cement kost vandaag zoveel en morgen veel duurder. Volgens Nasibdar zullen AKB en pensioenen straks niet meer betaald kunnen worden. Hij riep vooral de jongeren op om te stemmen op de eenheidsbeweging onder de vlag van de PL. Als na vijf jaren blijkt dat deze eenheidsbeweging het land ook niet goed kan besturen, dan mag het volk hen ook weghalen, stelde Nasibdar.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: