Ex-president drs. Ronald Runaldo Venetiaan.

De ABOP  (Ronnie  BRUNSWIJK) en de PL (Pertjaja Luhur—Paul Somohardjo)

waren eens actief onderdeel van de “PAARSE REGERING” .

Het zaad van het Surinaamse bankroet is in de periode 2010-2015 gezet.

De PL en de ABOP waren erbij.     De politici van de VHP en hun ministers zijn zeker in de periode van de FRONT partijen gelinkt aan CORRUPTIE door hun en op hun ministeries, waaronder Openbare Werken. Dat is ook het geval met de ministers van ABOP en de PL.

Een partij die zich het meest kordaat en correct gedroeg en niet

buitenproportioneel in verband met corruptie werd gebracht is de NPS.

De voorzitter van de NPS en de president van Suriname  Drs. Ronald Runaldo Venetiaan deed zijn best een voorbeeld te zijn voor de burger, en hij slaagde ruimschoots daarin. Hij zette een voorbeeld als politieke leider , staatshoofd, democraat (elke week in DNA aanwezig)  en vader (zie de hoge opleiding en inzet van zijn kinderen in Suriname).

Hij was in een land die met grote GELDPROBLEMEN zat, een sobere man en hij bleef dat.  Hij respecteerde het strenge financieel beleid van Andre TELTING (Governor Centrale Bank van Suriname)  en  Humprhey HILDENBERG  Minister van Financien)  en tastte hun autoriteit nooit aan. Venetiaan had zijn partij (de NPS)  en de politici daarin goed onder controle, maar minder die van de CORRUPTER lijkende  VHP, PL en ABOP.   DAT WAS DE REDEN VOOR HET VERLIES VAN DE VEKIEZINGEN IN 2010.

LEENDERT DOERGA.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: