BuZa houdt tweede Consultatieronde CIP 2019-2020

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de tweede consultatieronde in het kader van het Country Implementation Program (CIP) 2019-2020. Dit programma behelst de samenwerking tussen de United Nations Country Team en de overheid van Suriname. In het programma zijn er 140 projecten overeengekomen met verschillende ministeries. Een additioneel deel daarvan, 35 projecten, moeten nog van budget worden voorzien. De consultaties vinden plaats op 3 maart 2020 in Royal Ballroom, Hotel Torarica.

Deze meeting is vanuit de Surinaamse overheid aangevraagd om te evalueren hoe het staat met de uitvoering en de 35 projecten te bespreken. Tijdens de consultatieronde zal ook gesproken worden over een eenduidig systeem voor de overheid om haar projecten te monitoren en evalueren. De Surinaamse overheid is van plan om ten aanzien van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) een eerste rapportage te doen in 2021. Er is reeds een stappenplan gemaakt en tijdens de meeting zal er ondersteuning worden gevraagd worden van de VN-organisaties.

Het samenwerkingscontract is getekend op 28 augustus 2019. In het CIP zijn opgenomen projecten betreffende Volksgezondheid, Onderwijs, Landbouw, Milieu, Duurzame Ontwikkelingsdoelen, Bevolkingspolitiek, Mensenrechten, Gender en Youth, etc. Betrokken VN-organisaties zijn onder anderen: de UNDP, UNICEF, de UNFPA, PAHO/WHO, FAO en het IOM.

Met dit samenwerkingsprogramma wordt beoogd, een effectievere uitvoering van de programma’s en projecten met ondersteuning van het VN-systeem, ter verwezenlijking van de nationale ontwikkelingsdoelen en prioriteiten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: