‘Wij zijn drie keren slachtoffer geworden van gewapende roofovervallen in eigen huis’

Het echtpaar J. kreeg vrijdagavond de schrik van zijn leven toen drie gewapende criminelen beiden onder schot hielden. Volgens de 65-jarige inwoonster was zij omstreeks 19.30 uur in de buitenkeuken bezig te koken, toen zij plotseling hoorde dat haar honden tekeergingen. Zij keerde zich om en werd op dat moment verrast door drie rovers, van wie twee gewapend met een vuistvuurwapen en een koevoet. Bij het zien van de rovers rende de 65-jarige vrouw naar binnen in haar woning, echter werd zij vastgehouden door de criminelen, die sneller dan haar waren. De overvallers hebben op geen enkel moment geschroomd om de vrouw te mishandelen. Zij hebben haar op de grond gesmeten. Op dat moment was haar echtgenoot in de badkamer. Ook haar 69-jarige man werd mishandeld, hij werd op beestachtige wijze geslagen. Een van de daders heeft zijn hand in de mond van de 69-jarige man gestopt, met als gevolg dat hij verwondingen in zijn mond heeft opgelopen. “De criminelen gingen als beesten tekeer”, merkte het slachtoffer op. Haar man gilde om hulp. De overbuurrouw hoorde het gegil en vroeg wat er aan hand was. De criminelen zijn toen op de vlucht gegaan met medeneming van SRD 12000, USD 1200, tickets, twee Nederlands paspoorten, merktassen en mobiele telefoons. 

Volgens de slachtoffers zijn ze reeds drie keren slachtoffers geworden van gewapende roofovervallers. Zij wonen al bijkans tien jaren op hun adres te Houttuin. De eerste keer was dit echtpaar slachtoffer van de bende van Poeran, de tweede keer werden zij door twee overvallers overmeesterd en beroofd en afgelopen vrijdag is het echtpaar voor de derde keer op brute wijze overvallen. De daders waren zodanig gekleed dat alleen hun ogen te zien waren. De buren die het gegil hoorden, hebben gereageerd waarna de overvallers met medeneming van de buit op de vlucht zijn geslagen. “Het wordt steeds erger en erger in Suriname. Nergens meer is men veilig”, merkte de vrouw op. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De rovers zijn vooralsnog voortvluchtig.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: