Spoed CARICOM Topontmoeting inzake COVID-19

De leiders van de Caraïbische Regio zijn op zondag 1 maart 2020 bijeengekomen in Bridgetown, Barbados, onder het voorzitterschap van Premier Mia Mottley, voor het bespreken van de recente ontwikkelingen in de wereld gezondheidssituatie en het bereiken van een regionaal protocol ter zake het omgaan met het COVID-19 virus.

De aanwezige leiders alsmede degenen die virtueel de vergadering hebben bijgewoond waren het er unaniem mee eens dat met de huidige wereldwijde verspreiding van dit virus naar meer dan 60 landen het noodzakelijk is dat de Regio zich gedegen voorbereid op een eventueel intrede van dit virus.

De Vergadering heeft ondermeer besloten dat een vertegenwoordiging van Regeringsleiders deze week nog met regionale en internationale financiële instanties en de private sector aan tafel zit voor het bespreken van de nodige maatregelen en assistentie.

Voorts is besproken dat de regionale instantie voor rampen beheersing (CDEMA) samen met de regionale gezondheids instanties werkt aan scenario planning.

Minister Antoine Elias heeft President Desiré Delano Bouterse vertegenwoordigd op deze Caraïbische Top. Minister Yldiz Pollack-Beighle heeft de vergadering virtueel bijgewoond.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: