RGD neemt gezondheidscentrum Limesgracht in gebruik

Aan de Limesgracht vond gisteren de officiële ingebruikname plaats van een nieuw gezondheidscentrum van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Op het programma van deze opening stonden toespraken van onder andere dc Nerkust, waarnemend directeur van de Stichting RGD, Sebitadebie Gopal, en de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias. De RGD kocht dit terrein over van de PWO, en ook de voorzitter van de PWO voerde het woord. Hij gaf in het kort een perspectief van “frimangron”. Het gebouw, dat een mooie uitstraling heeft, werd neergezet door aannemingsbedrijf Kiesel.

Directrice Gopal noemde de ingebruikname een droom die werkelijkheid is geworden. Op de locatie, die 7 dagen per week open is, werken meerdere artsen. Er is een apotheek, een laboratorium, een consultatiebureau en binnenkort moeten ook een verloskundige unit en een spoedeisende hulp gerealiseerd zijn. “Zorg voor gezondheid dichtbij huis”, is de slogan van het gezondheidscentrum. Het centrum wil zich vooral met de preventieve gezondheidszorg bezighouden.

Er werd ook kort stilgestaan bij de voortschrijding en preventie van het Covid-19 virus, en in dat kader werden door de minister symbolisch hand sanitizers en wegwerpzakdoekjes geschonken aan het centrum.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: