Noersalim: ‘Nep is nep en zal nepresultaten opleveren’

“De groei van de partij is te danken aan de ontwikkelingsvisie van de partij en de eerlijke manier van politiekvoering. Wij schelden niet en smijten niet met vuil, maar komen met methoden en voorstellen om zelfvoorzienend en ondernemend te zijn.” Dit zei HVB-voorzitter Mike Noersalim mee aan het goed opgekomen publiek tijdens een kernmeeting in het district Nickerie. Dit naar aanleiding van gepubliceerde resultaten die de enorme groei van de partij hebben aangegeven. Noersalim betreurde het feit dat er tegenwoordig zoveel fakenieuws verspreid wordt om burgers op een dwaalspoor te brengen en van verkeerde informatie te voorzien. Het is voor hem onvoorstelbaar dat zulke leugens verkondigd worden alleen om paniek te veroorzaken, doelende op de laatste berichten die via social media verspreid worden als zouden er stembussen met ingevulde stembiljetten naar het binnenland gebracht zijn. “Als politieke partijen zich nog niet ingeschreven hebben en de kandidaten van de politieke partijen nog niet vastgesteld zijn , wat staat er dan op zo een stembiljet?”, vroeg Noersalim, die tevens minister is van Binnenlandse Zaken.

Stembureaupersoneel wordt overal getraind

Er zijn volgens de bewindsman inderdaad stembussen samen met nog ander nodig materiaal voor een stembureau gebracht naar het binnenland, maar die zijn overal gegaan, omdat stembureaupersoneel nu overal in het land getraind worden. “Al het materiaal dat gebracht wordt, dient als aanschouwelijk materiaal tijdens de trainingen, zodat de mensen die op een stembureau zullen werken weten wat er allemaal nodig is op de dag der verkiezingen.” De voorzitter vindt het absurd en keurt het verspreiden van zulke onwaarheden ten zeerste af. Hij riep de aanwezigen op om niet over te gaan tot het delen en helpen verspreiden van zulk nieuws. “Nep is nep en zal nepresultaten opleveren, laat je daarom goed informeren en zo kunnen wij het kwade vernietigen, niet elkaar. De groei van de partij is niet te danken geweest aan het produceren van nepnieuws dus laten wij als oprechte Surinamers in eerlijkheid en oprechtheid met elkaar verder gaan en dit soort zaken achterwege laten”, aldus Noersalim.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: