Doksenclub accepteert plaatsen op de veiling niet

Recentelijk is bekend gemaakt dat de Doksenclub op de veiling staat. Directeur Gerard van den Berg zegt te betreuren dat deze mededeling in de media is gedaan en zal binnenkort via een persconferentie vertellen wat er precies aan de hand is. Van den Berg laat alvast weten dat hij in een juridische strijd zit met de directeur van Kirpalani. De is vrijdag voorgegaan bij de rechter. Van den Berg zegt het oneens te zijn dat er een melding is gedaan dat zijn bedrijf op de veiling is. Van den Berg zegt dat er een samenwerkings overeenkomst is tussen zijn bedrijf en Kirpalani waarbij er investeringen in zijn bedrijf zijn gedaan. Aan de investeringen kwamen in juni 2019 een einde omdat de investeerder de doksenclub wilde kopen zegt Van den Berg. Verkopen wilde de directeur van de Doksenclub niet. “De geldkraan was toen dicht en de werkzaamheden aan het pand werden niet afgemaakt. De schuld moest de Doksenclub directeur terug betalen en dat weigerde hij. “Als het nog niet af is hoe moet ik dan betalen?” vraagt van den Berg retorisch.

Vervelend

Voor de directeur is het bekendmaken dat zijn bedrijf op de veiling is een strategie. “We denken dat het wordt gedaan om de prijs van het bedrijf naar beneden te krijgen” laat van den Berg weten. “Het is heel vervelend dat er een melding in de krant heeft gestaan dat er sprake is van een veiling”. Van den Berg zegt dat de gevolgen te merken zijn. Zijn telefoon staat roodgloeiend en leveranciers stellen ook vragen. Van den Berg zegt dat op de zitting van vrijdag naar voren is aangekaard dat zijn advocaat 2 brieven heeft gestuurd maar dat een reactie uitbleef. Een schrijven via de rechtbank blijkt ook onbeantwoord te zijn gebleven.

Uitstel

“Donderdag is er wel 4 weken uitstel gevraagd om te reageren” vervolgt Van den Berg. “Dat komt er op neer dat de veiling eerder is dan de uitspraak. Op vrijdag 28 februari heeft de Doksenclub om een spoedzitting gevraagd, welke om 13.30 aanving en de rechter heeft geen uitstel van 4 weken toegekend, maar dhr Kirpalani moet uiterlijk donderdag volgende week reageren”. Volgens van den Berg heeft dit tot gevolg dat er nu voor de veiling een uitspraak zal volgen van de rechtbank. Dagblad Suriname heeft uiteraard contact gezocht met dhr Kirpalani, deze kon echter niet worden bereikt om zijn kant van het verhaal via Dagblad Suriname te delen met de samenleving.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: