Dala wang hipi, dalla wang bosu

“De prijzen van de verschillende groentesoorten zijn in de afgelopen periode verschrikkelijk gedaald”, benadrukt een consument tijdens haar inkopen op de Centrale Markt tegen de krant. Zij benadrukt dat het haar heel goed uitkomt. Vooral voor de mensen die het in deze periode niet zo breed hebben. Zelfs de prijzen van een hoop boulanger en sopropo, die in de afgelopen periode nogal wat gestegen waren, zijn flink gedaald. Zodra je de markt binnenstapt, hoor je een paar standhouders aankondigen: “dala wang ipi, dalla wang bosoe”. De twee groentesoorten, de boulanger en sopropo, zijn de twee bekendste groenten die vaak aangehaald wordt door standhouders en de consumenten als er gevraagd wordt welke prijzen van groente soorten vaak genoeg verschillen. Een hoop boulanger kan men al vanaf SRD 2,50 krijgen en dit loopt op tot SRD 10; een hoop sopropo varieert ook tussen SRD 5 en SRD 10. “De bladgroentesoorten zijn tussen SRD 3,50 en SRD 5 te verkrijgen”, benadrukt een standhouder. “Deze prijzen bieden wij vaak genoeg aan de consumenten, zolang er voorraad is. Als er een periode komt dat het schaars is, dan kunnen de groentesoorten wel duur zijn”, aldus de standhouder. Wat verschillende consumenten opviel, is dat de prijzen van de groentesoorten binnen de Centrale Markt en op het terrein vaak genoeg verschillend zijn. Tijdens een gesprek met een andere standhouder werd door hem aangegeven dat het om de kwaliteit gaat. “Binnen blijven de groentesoorten koel en buiten is er hitte. Daar moeten de groentesoorten om het uur natgemaakt worden. Door de hitte lijken ze vaak genoeg niet vers, maar dat zijn ze wel”, benadrukt hij. “Maar over het algemeen proberen wij het beste product te verkopen aan onze consumenten. De prijzen zullen in de komende periode wel verschillen, maar daarover kan er alsnog gesproken worden”, aldus een andere standhouder.

TM   

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: