Arbeiders Jarikaba willen permanent af van ‘aan-en-uit’ roulatiesysteem

Kost overheid per dag SRD 700

De arbeiders van Jarikaba, die te werk zijn gesteld op Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), zijn het al zat dat er politiek wordt bedreven met het roulatiesysteem. Dagelijks worden er circa 30 arbeiders vervoerd naar Paramaribo. Hieraan hangt er op dagbasis een prijskaartje van SRD 700. Vanwege de aankomende verkiezingen is het roulatiesysteem per 26 februari 2020 on hold gezet. Een arbeider zegt tegenover Dagblad Suriname dat dit geen nieuwigheid is. “Het is niets anders dan een verkiezingsstunt net als in 2015 waar het op 1 maart was stopgezet en op 1 juli weer was hervat. Zij die niet op de NDP hadden gestemd, worden dan middels het roulatiesysteem gepest. En daarvoor heeft de overheid wel geld. Gewoonlijk wordt er per dag 1 bus ingezet en dat kost SRD 700”, luidt het misnoegen van de arbeider. De arbeiders zijn van mening dat deze vorm van pesterijen en onnodige staatsuitgaven de democratische grondbeginselen van Suriname niet sieren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: