Voorbereidingen voor vernieuwen pompgemaal Wageningen

De voorbereidingen voor installatie van de nieuwe pompen bij het pompgemaal te Wageningen verlopen vlot.

De werkzaamheden voor installatie van de nieuwe pomp zijn gepland voor 4 tot 5 weken, waarna de elektrische installatie kan plaatsvinden.

De oude pompen 1 en 2 worden gedurende de werkzaamheden draaiende gehouden om zo min mogelijk stagnatie te veroorzaken. Volgens de directievoerder is het tekort aan irrigatiewater onder andere het gevolg van de zouttong die steeds meer landinwaarts komt, alsook de oude pompen die vanwege hun staat niet op volle toeren kunnen draaien. Een ander oorzaak is de kapotte Arawarrasluis. Hierbij gaat er veel water verloren en moet deze dus nodig worden gerepareerd. Door de inzet van mobiele pompen wordt getracht het gebrek aan irrigatiewater zo goed mogelijk te minimaliseren.

Nadat de installatie van de nieuwe pomp 3 heeft plaatsgevonden en deze operationeel is, zal de capaciteit met acht en een halve kubieke meter water per seconde toenemen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: