Shaif Basier: “Praatjes over dom volk zijn niet correct”

Shaif Basier, leider van de Progressief Verheffende Partij (PVP), merkt op dat er vaker gezegd wordt dat het Surinaams volk dom is. Hij is tegen deze perceptie, daar elk individu aan het leren is. “Er is sprake van contra-productie bij een onderontwikkeld volk. Maar juist door democratie is er ruimte voor verstandige mensen om hun medemensen te onderwijzen en te overtuigen. Het geklaag dat velen gewend zijn te horen op feestjes en bijeenkomsten over het zogenaamde “domme volk” is echter niet correct. Mensen zonder vorming en educatie dom noemen, is namelijk een gemakkelijke uitweg voor anderen, die wel vorming hebben maar geen moed om op te komen voor de eigen belangen.”

“Democratie is wat ervan gemaakt wordt. Net als een mes of een pen niets kan betekenen zonder een bekwame persoon die het hanteert om een beeldhouwwerk of een wetenschappelijk artikel te vervaardigen, zo heeft democratie geen waarde als het niet tot leven wordt gebracht. Democratie is veel meer waard. Onderdrukte mensen in Rwanda, Soedan en Noord-Korea zouden er veel voor doen om deze gebrekkige democratie te kunnen hebben.” De boodschap van Basier aan iedere weldenkende Surinamer is om niet aan de zijlijn te blijven staan, terwijl kankerpatiënten hun medicijnen niet kunnen betalen en kinderen met honger naar school moeten gaan. “Het universum is een mysterie, doch zal eenieder zonder uitzondering eens rekenschap moeten afleggen. Bad boy, Bad boy, what you gonna do when they come for you? Yes I am here to be a warner, uit goede intentie.”

“Iedere seconde hebben burgers een nieuwe kans om bij te dragen aan een beter Suriname door één politieke partij te kiezen en te steunen. Er is veel keus momenteel. Geen enkele stem is weggegooid, want als er veel partijen of kandidaten zijn, dan daalt de kiesdeler en is het een mathematische onvermijdelijkheid dat het voor iedereen gemakkelijker wordt om een DNA-zetel te behalen. Democratie is een recht. Voer dat recht met trots uit of verlies het. Perform or perish!”, aldus Basier.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: