Riad Nurmohamed: “Paarse fake news gaat geen haat zaaien tussen NDP- en VHP-kiezers”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt VHP-parlementariër Riad Nurmohamed dat er steeds meer fake news wordt verspreid uit de hoek van een politieke partij. “De aanvallen komen op een moment, waar ik heel veel feiten heb gepresenteerd en besproken heb in de samenleving. Er wordt ook getracht om de overige prominenten van de partij te bekladden. Men probeert haat en geweld te creëren. Het is zo dat wij van de Orange Beweging haast in alle straten van Paramaribo en de overige districten hebben gelopen. Van Menkendam tot Maretraite, Goede Verwachting tot Weg naar Zee, in alle ressorten en buurten is er gelopen”, zegt de parlementariër. “Overal hadden de bewoners, zowel NDP’ers als overige personen, een heel vriendelijke houding. Fake news gaat geen haat zaaien tussen NDP- en VHP-kiezers. Wij van de partij komen aan niemands keus.” Nurmohamed roept eenieder op om niet mee te werken aan opgezette zaken. “De fake berichten worden gestuurd om haatgevoelens te creëren en mensen af te zonderen op basis van etniciteit. Dat is niet de cultuur van ons. In Suriname hebben wij altijd verkiezingen in vrede en harmonie gehad. En nu bij Bouterse krijg je plotseling fake news en haatberichten. Het wordt gevoed door de paarse elementen. Dit keuren wij af. We doen een dringend beroep om de vrede en veiligheid te bewaren en te bevorderen. Ik vraag ook de NDP’ers  om zich niet te laten misleiden door aardappelen- en uien-leiders.”

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: