CBvS zwijgt over opschorting Banknote Trading Agreement met FED

Maikel Soekhnandan, directielid van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zwijgt in gesprek met Dagblad Suriname over de opschorting van de Banknote Trading Agreement met de Federal Reserve Bank (FED). Op 27 februari 2020 kwam aan het licht dat FED geen USD meer beschikbaar wil stellen aan CBvS doordat de moederbank zich niet aan de afspraken heeft gehouden. In september 2019 kwam de allereerste USD-zending Suriname binnen. De toenmalige CBvS-governor Robert van Trikt typeerde dit als een mijlpaal. Deze mijlpaal heeft echter slechts 5 maanden geduurd. Terwijl de vraag naar USD blijft toenemen, stappelen de issues zich op. Wat de USD-schaarste heftiger maakt, is dat Suriname sedert april 2019 niet meer vrijelijk USD kan importeren door de confiscatie van de € 19,5 miljoen. Hoe verder? Dat blijft nog een mysterie. “De CBvS gaat binnenkort met een verklaring uitkomen”, aldus Soekhnandan.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: