Agente getroffen door situatie gezin doodgekapte man

De agente van politie A.B. is diep getroffen door de situatie, die zij op vrijdag 21 februari 2020 heeft aangetroffen thuis bij het slachtoffer van een misdrijf.  Na de melding betreffende een uit-de-hand gelopen vechtpartij rukte de politie van Santo Boma ter plaatse uit. Zij trof daar het ontzielde lichaam van de 38-jarige Tony Persaud aan. Hij heeft 7 kinderen achtergelaten, van wie de oudste 17 jaar en de jongste 4 jaar oud is. De kinderen waren op dat moment slechts gekleed in hun ondergoed. Het betreft een houten woning, alwaar het slachtoffer samen met zijn vader, zijn echtgenote en zijn 7 kinderen woonde. De vader van de kinderen, in dit geval het slachtoffer, was de enige kostwinner.

De vraag die de samenleving stelt is waarom de vrouw, die het momenteel zo zwaar heeft, achter elkaar op rij 7 kinderen heeft gehad. De vrouw was geheel afhankelijk van haar man en er was ook geen andere mogelijkheid voor haar open, zegt de vrouw. Geen van deze 7 kinderen bezoekt de school. De politie kreeg vaker een melding binnen omtrent een vechtpartij tussen vader en zoon. 

 De agente die de plaats van het delict bezocht, was erg onder de indruk van hetgeen zij op die locatie aantrof. Zij bracht op haar beurt, uit menslievendheid, de volgende dag wat spullen voor de familie. Ook heeft zij met diverse autoriteiten contact opgenomen. De districtscommissaris Joeloemsing heeft toegezegd zorg te zullen dragen voor de begrafenis. De agente heeft het op zich genomen om ervoor te zorgen dat de kinderen zo spoedig als mogelijk worden ingedeeld op een school. Ook zal zij ernaar toe werken dat de kinderen elders goed worden ondergebracht. Opname in een kindertehuis zou in dit geval een goede optie zijn. De moeder heeft reeds aangegeven dat zij onder de huidige omstandigheden de job in haar eentje niet zal kunnen klaren. 

Op die bewuste avond was de vader van Tony onder invloed. Hij bedreigde en schold zijn zoon uit. Ook het slachtoffer verkeerde onder invloed en is rekenschap gaan vragen aan zijn vader. Zaken zijn toen danig uit de hand gelopen, waarbij de vader zich bewapende met een scherp voorwerp. Met dat voorwerp heeft hij zijn zoon aan zijn pols en aan zijn rechterlies bewerkt. Het slachtoffer is als gevolg van die verwondingen ter plaatse komen te overlijden. Het lijk is door de politie ter obductie in beslag genomen. De vader van Tony is ter zake in verzekering gesteld. Het wapen waarmee hij zijn zoon de dood heeft ingejaagd, is niet aangetroffen.

Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: