Suriname gaat diplomatieke betrekkingen aan met Djibouti

De Republiek Suriname en de Republiek Djibouti zijn formeel diplomatieke betrekkingen aangegaan. Het gezamenlijke communiqué daartoe is op vrijdag 21 februari 2020 getekend door de permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties, ambassadeur Kitty Sweeb, en de permanente vertegenwoordiger van Djibouti bij de Verenigde Naties, ambassadeur Mohamed Siad Doualeh. Dit heeft plaatsgevonden tegen de achtergrond van het bewust beleid van Suriname om de partnerschappen met de landen van het Afrikaans continent, met wie Suriname een gedeelde historie maar ook gedeelde uitdagingen heeft, te intensiveren. De twee diplomaten gaven aan dat het aangaan van diplomatieke betrekkingen de eerste stap is om het voornemen van de versterking van de banden en uitbreiding van de samenwerking tussen de volkeren van Suriname en Djibouti te verwezenlijken. Concrete informatie over de voordelen uit deze samenwerking voor ons land, zijn niet aangehaald.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: