Rusland presidentskandidaat NPS “A kenki musu kon”

“Als er een onderafdeling geïnstalleerd wordt, dan is dat niet zomaar. Het heeft te maken met de fase waarin we nu zijn in aanloop naar de verkiezingen”, zei voorzitter, tevens presidentskandidaat van de NPS, Gregory Rusland. Hij benadrukte dat 25 februari 1980 een zwarte bladzijde was in Suriname, aangezien het de directe aanleiding is geweest voor verkeerde ontwikkelingen in Suriname. “Na 25 februari 1980 hebben we december 1982 gehad, waarbij mensen die het niet eens waren met de toenmalige regering op wreedaardige wijze vermoord zijn geworden, omdat de mensen opkwamen tegen het onrecht dat ons werd aangedaan.” Elke keer als het land over ging tot ontwikkeling kwam er volgens Rusland een neerwaartse gang van de ontwikkeling. “De mensen die een falend ontwikkelingsbeleid hebben, komen steeds weer aan de macht”, benadrukt Rusland. Verder constateerde hij dat er in de afgelopen 10 jaren vanaf 2010 tot nu toe te merken is wat er allemaal mis is gegaan in het land. “In 1980 tot 1987 onder het militair bewind zien wij dat het land bankroet is geraakt. Alle winkels waren leeg. De Centrale Bank was leeg. De munt van ons was haar waarde kwijtgeraakt. Allerlei problemen kwamen op ons af. Niet alles ging even goed toen NPS aan de macht was, maar als je een vergelijking maakt tussen de toenmalige Front-regering en de huidige paarse regering, moet u concluderen dat het Front het beter heeft gedaan.”

‘Wat we nu hebben, moeten we loslaten’

Mensen die twijfelen, kunnen zich volgens Rusland beroepen op vergelijkingsmateriaal van de verschillende regeringen. “Wat we nu hebben moeten we loslaten, we kunnen het niet vasthouden. Wanneer u goed bestuur wilt, moet u de NPS ondersteunen, zodat gezorgd kan worden voor een goede basis van het land”, benadrukt de voorzitter. Hij stelt dat het een ernstige zaak is dat geld van het volk uit de kluis van de Centrale Bank wordt ontvreemd. “Alleen in Suriname heb ik dit meegemaakt. Als de kleine man steelt, zit er een gevangenisstraf op. Want stelen mag niet. Maar hoe zit het met de straf van de mensen, die zich schuldig hebben gemaakt aan het ontvreemden van het geld uit de kluis van de Centrale Bank?”, vroeg Rusland. Dat is volgens hem veel erger en kan zo niet doorgaan. “A kenki musu kon. We moeten een regering hebben die op een verantwoordelijke wijze met ons geld kan omgaan, het land tot ontwikkeling kan brengen en de scholen tot bloei kan brengen. We geloven dat eenieder in Suriname een goed leven kan hebben.”

Er resten nog 90 dagen naar de verkiezingen toe

Er resten nog 90 dagen naar de verkiezingen toe. Het zijn volgens de partijvoorzitter belangrijke dagen om het volk te overtuigen dat ze moet stemmen op de NPS. De opiniepeiling van het Idos toont volgens hem aan dat het op dit moment goed gaat met de NPS. “De partij is de enige die op dit moment groeit. Laat u zich niet in de war brengen door andere partijen. We gaan de problemen samen met andere partijen oplossen. Een land kan goed geleid worden met geld”, aldus Rusland.  Hij verwees naar een belangrijk deel van de productie, waaronder de agrarische sector. Voor Saramacca is de agrarische sector bijzonder belangrijk.

Men moet ons niet voor de gek houden’

In 2016 kwam de regering volgens hem met een plan om een grote hoeveelheid dollars te krijgen van de Islamitische Ontwikkelingsbank. Het geld zou geïnvesteerd worden in kokos, sinaasappel en een cassavefabriek zou geopend worden. “Men gaf aan dat er geïnvesteerd zou worden in de agrarische sector. Men moet ons niet voor de gek houden. De NPS kan ervoor zorgen dat de agrarische sector de boost krijgt die het verdient. De jongeren moeten weer geïnteresseerd raken in de agrarische sector. Men weet vaak niet waarover men het heeft. Er is veel werk te doen in de toekomst”, aldus Rusland.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: