Patricia Etnel: “Bul van Abdoel heeft geen waarde”

Tijdens de massameeting van de NDP op 24 februari 2020 is er voor de zoveelste keer geopperd dat deze partij de koers omlaag zal brengen. De wisselkoersen zijn enorm op hol geslagen, waardoor de USD en Euro bij sommige cambio’s te verkrijgen zijn voor SRD 11. Volgens de NDP’er Amzad Abdoel heeft zijn fractie in het parlement een initiatiefwet ingediend om de koersopdrijving door geldwisselkantoren aan te pakken. Hij hield aan zijn achterban voor dat de NDP de devaluatie niet heeft uitgevonden; in 1994 heeft de regering Venetiaan de grootste devaluatie gekend. De parlementariër Patricia Etnel (NPS) noemt dit de meest onnozele uiteenzetting van een persoon, die bovendien een economische achtergrond heeft.

“We zien duidelijk dat de bul van Abdoel geen waarde heeft; de universiteit zou zijn bul moeten intrekken. Als Abdoel een waarachtige econoom is, moet hij weten dat de koers niet door opdrijving wordt bepaald. Laat Abdoel vertellen waar de productie is geweest in de afgelopen 10 jaren. Wil je een stabiele koers, moet je productie hebben!”, onderstreept Etnel tegenover Dagblad Suriname. Zij voert aan dat Abdoel ook eens een uiteenzetting moet geven over hoe de inkomsten uit de mijnbouwsector besteed worden. Met de schuldenberg van de staat, stelt Etnel, blijft er nauwelijks geld over om ontwikkeling te brengen voor het land en volk.

Naar zeggen van Etnel is het mosterd na de maaltijd om 11 weken vóór de verkiezingen te propageren dat de wisselkoers middels wetgeving omlaag gaat. “Hoe vaak hebben wij dit niet gehoord? President Desi Bouterse zegt altijd ‘wo saka a koers’. Als leider van het land heeft hij de koers niet omlaag kunnen brengen, dan wan wet o saka koers? Vanaf 2015 stijgt de koers! Wet- en regelgeving werken overigens niet onder het bewind van Bouterse”, merkt Etnel op. Zo functioneert onder andere de Wet Nationale Basiszorgverzekering, welke in 2014 in werking trad, van geen kant. “Het is duidelijk dat wetten een land niet besturen. Goed bestuur, goede regering en goed leiderschap brengen vooruitgang in een land”, aldus Etnel.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: