‘Ons pensioen is nog het enige waar we van leven’

Op straat zegt een vrouw het erg te vinden dat de seniorenburgers moeten wachten op hun twk’s en ervoor moeten vechten door met acties te dreigen. “Ik vind het erg dat de mensen moeten bedelen voor hun geld, terwijl zij ervoor hebben gewerkt. Geef die mensen hun geld, want we weten niet hoe lang ze nog leven”, zegt de vrouw, die uit vrees voor rancune niet bij naam genoemd wil worden. Tijdens de onlangs gehouden bijeenkomst, waarbij de senioren voor een korte tijd over de Burenstraat liepen, onderweg naar het kantoor van de BBGO, zei een lid van het actiecomité dat de doelgroep het zeer zwaar heeft. Een andere seniorenburger zegt de acties te ondersteunen. Zij wist niet dat er een bijeenkomst was, maar had er graag bij willen zijn. De vrouw van 85 jaar zegt dat het beetje pensioen het enige is wat de senioren nog hebben. “Daar moeten we van leven”, zegt ze zittend op een bankje. Woordvoerder Hugo Pinas zegt dat de leden van de BBGO, die zich hebben verenigd in een actiegroep, nog onverkort van plan zijn om acties te voeren op het moment dat de pogingen van de BBGO om de twk’s van de gepensioneerden gedaan te krijgen mislukken. “Want dan komen wij wel in actie”, zegt Pinas.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: