Buurman brein achter roof bij oud echtpaar

De politie van Lelydorp heeft maandag Awinash B. en één van zijn ingehuurde rovers, Shaquille B., gearresteerd. Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding van een poging tot beroving aan de Javaweg. Twee criminelen zijn de woning van het senioren echtpaar, Glenn en Rita, binnengedrongen. Eenmaal in de woning hebben zij de 66-jarige Glenn gekneveld en hem mishandeld. Ook zijn echtgenote, de 62-jarige Rita, werd gekneveld. Volgens de slachtoffers waren de daders op zoek naar geld en sieraden. De vrouw begon om hulp te roepen, waarna de rovers de plaats verlieten zonder medeneming van iets. Na goed speurwerk heeft de politie de 32-jarige buurman Awinash aangehouden. Hij blijkt het brein te zijn achter dit alles. Hij had de twee criminelen informatie en middelen verschaft om het strafbare feit te plegen. De politie heeft op aanwijzing van deze buurman één van de twee rovers, de 26-jarige verdachte Shaquille, aangehouden. De politie werkt aan de opsporing van de tweede voortvluchtige rover. In het belang van het onderzoek zijn Awinash en Shaquille in verzekering gesteld. Glenn heeft letsels opgelopen, maar zijn vrouw bleef ongedeerd. Doordat de vrouw luidkeels begon te schreeuwen, hebben de bewoners actie ondernomen en zijn de daders op vlucht gegaan. Het onderzoek duurt voort.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: