Bronto Somohardjo: “Limbo is hondje van Bouterse” ‘Nieuwe generatie NDP-leiders: plastiekgangsters en Facebook-maffia’

Tijdens een massabijeenkomst van de Pertjajah Luhur (PL) in Wanica zei Bronto Somohardjo dat Clifton “Limbo” Limburg, het hondje is van Desi Bouterse. Limburg die regeringsradio-omroeper is, had Bronto publiekelijk uitgedaagd. Bronto Somohardjo zei: “40 jaar geleden pleegde de huidige president van ons land een illegale staatsgreep. Het was geen revolutie. Veertig jaar geleden stond ons politiebureau in brand. De geschiedenis herhaalt zich en Somohardjo vecht weer voor het volk en Bouterse vecht weer voor zijn vrienden en familie. De geschiedenis herhaalt zich en het volk pinaart. Maar elk touwtje heeft een einde en het touw van de NDP eindigt op 25 mei. Na 40 jaar staatsgreep moeten wij erkennen dat het een mislukking was voor ons land. Niet voor de plegers, want die zijn nu ‘multi-billionairs’”, stelde Somohardjo. De strijd zal gaan tussen goed en slecht bestuur. De strijd zal volgens Somohardho gaan tussen de veroorzakers van armoede en de bestrijders van armoede. “NDP is geplaatst door het volk, maar zit allang niet meer voor het volk. Ze zitten daar voor hun familie en vrienden. Dankzij de NDP is het volk morsdood of bijna op sterven. De nieuwe generatie NDP-leiders bestaat uit plastiekgangsters en Facebook-maffia. Deze kikker ging op het kabinet van de president voor mij op zijn knieën en heeft mij gesmeekt. Wallahi, ik zweer waar Allah mijn getuige is. Dus Limbo kan stoer praten in zijn studio, maar in de echte wereld buigt hij voor deze Javaan”.

Eenheidsbeweging moet 7 zetels halen

Tijdens de bijeenkomst waren naast de PL ook andere partijen aanwezig die samen een eenheidsbeweging vormen. Daaronder vallen de KTPI, Nieuw Suriname van John Nasibdar en de PDO, een afsplitsing van de PL met als voorzitter Waldi Nain. John Nasibdar van de NS zei dat 6 zetels al binnen zijn en dat er richting 10 gewerkt moet worden. “Suriname heeft leiders nodig die niet houden van geld maar van gerechtigheid.” Verder gaven de overige sprekers aan dat de NDP de mensen achter houdt. Er werd gesteld dat een pakket niet tot eind van de maand gaat. PL parlementariër Ingrid Karta-Bink bedankte de aanwezigen. “Ik dank jullie, we gaan strijden net als onze voorouders”, aldus Bink.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: