Minister Elias presenteert Cubaanse artsen aan Pokigron

Minister Antoine Elias van Volksgezond heeft de Cubaanse artsen, die in de omgeving Pokigron tot JawJaw tewerkgesteld zullen worden, gepresenteerd aan de bewoners van dit gebied. De bewindsman zei dat hij zelf met de artsen naar het gebied is gegaan, omdat hij dat aan de gemeenschap had beloofd. Hij deed het gebied op donderdag 20 februari aan. De medici zullen in het dorp Pokigron gestationeerd zijn en op gezette tijden diverse gebieden aandoen, waardoor ook de gemeenschappen in de verschillende dorpen medische dienstverlening zullen genieten. In het Boven-Suriname gebied zijn 10 van de 50 Cubaanse artsen tewerkgesteld. Zij zijn op strategische plekken geplaatst voor het bieden van goede gezondheidszorg aan de lokale bevolking. Het bezoek van de minister was tweeledig. De bewindsman heeft namens first lady Ingrid Bouterse-Waldring spullen, waaronder naaimachines, schoeisels en speelgoederen voor de kinderen gedoneerd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: