Kleinzoon steekt Nederlandse oma neer bij poging tot beroving

De politie van Wanica heeft vrijdagavond de 31-jarige kleinzoon K.S. gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht een oma, zus van zijn grootmoeder die met vakantie uit Nederland is, te hebben aangevallen en haar te hebben neergestoken. Hij probeerde zijn grootmoeder te beroven. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte de grootmoeder een lift aanbood. Zij zijn toen naar Domburg getogen. Daar hebben die twee gezellig gegeten en een biertje gedronken. Onderweg naar huis stopte de verdachte zijn voertuig bij een winkel met de bedoeling te urineren. Hij deed het achterportier van de wagen, alwaar zijn grootmoeder zat, open. Hij trachtte haar door middel van een sjaal te wurgen. De 67-jarige vrouw kon zich losrukken en rende uit de auto. De verdachte heeft haar toen slagen toegebracht en haar met een scherp voorwerp bewerkt. Zij raakte gewond aan haar bovenbeen en vanwege de mishandeling heeft zij een fractuur aan haar arm opgelopen. De vrouw lag bebloed op de Martin Luther Kingweg. Toen de politie ter plaatse verscheen, verklaarde de verdachte dat drie criminelen getracht hebben hen te beroven en dat hij zijn grootmoeder bezig was te redden. Ook deze verklaring heeft de familie aan Dagblad Suriname medegedeeld. De grootmoeder verklaart dat de kleinzoon de dader is. Hij heeft haar met die sjaal getracht te wurgen en vroeg hij naar geld. De bedoelde winkel beschikt over camerabeelden. Uit die beelden blijkt dat er nimmer andere personen, althans drie criminelen zijn geweest, die de daad zouden hebben gepleegd. De grootmoeder is per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Zij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. In het belang van het onderzoek is de 31-jarige kleinzoon in verzekering gesteld. Het onderzoek duurt voort.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: