Guyana nu uitgerust om te testen op coronavirus

Het National Public Health Laboratorium van de Georgetown Public Hospital Corporation (GPHC) is nu uitgerust om personen te testen op het dodelijke coronavirus. De aankondiging werd gedaan door land vertegenwoordiger van de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie, William Adu-Krow tijdens een interview met Guyanese media gisteren. “We hebben een viroloog van Paho die nu in het lab is. Hij kwam gisteren met de sondes en primers. En vanaf gisteren kunnen we onze eigen coronavirus testen doen”, voegde Adu-Krow toe. Ondertussen vertelde Chief Medical Officer (CEO) Shamdeo Persaud aan media dat ongeveer 50 personen tot nu toe in Guyana, uit China, zouden zijn gearriveerd. Iedereen, op één na, werd gescreend, gecontroleerd en vrij van het virus verklaard. Het totale aantal besmettingen in China staat nu op ruim 76.000 en het dodental op 2.345. De incubatietijd van het nieuwe coronavirus is mogelijk langer dan gedacht. De autoriteiten in de Chinese provincie Hubei melden dat een 70-jarige man pas 27 dagen nadat hij was besmet ziekteverschijnselen begon te vertonen. Experts gingen bij het nieuwe coronavirus tot dusver uit van een maximale incubatietijd van 14 dagen. Als die periode langer blijkt te zijn, zou dat het lastiger kunnen maken de verspreiding van het virus tegen te gaan.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: