2 beveiligingsmannen aangehouden voor overval op geldtransportauto

Kapitale Delicten heeft in het afgelopen weekend twee beveiligingsmannen aangehouden in verband met de gewapende roofoverval op een geldtransportauto op vrijdag 21 februari. De politie van Uitvlugt kreeg vrijdag op klaarlichte dag een melding van een gewapende roofoverval op de kruising van een de Tweede Rijweg en de Lalla Rookhweg ter hoogte van een rotishop. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat een voertuig, waarin vier criminelen zaten, de geldtransportauto heeft klemgereden op de vermelde kruising. Drie stapten uit de wagen en hielden de bewakers onder schot. Een van de bewakers had een five shooter bij zich. Echter is hij nimmer in actie gegaan. De daders hebben de beveiligingsmannen onder schot gehouden en hen beroofd van een geldbedrag groot SRD 582.000 en USD 11.000, welke in een tas onder een zitting was bewaard. De daders hebben ook de five shooter bij een van de beveiligingsmannen buitgemaakt en zijn richting de Cocobiacoweg opgereden. Het geld was van een cambio en een rijstbedrijf aan de Lalla Rookhweg. De politie van Uitvlugt heeft de zaak overgedragen aan Kapitale Delicten. De recherche heeft in verband met het onderzoek de twee beveiligingsmannen hangende het verdere onderzoek in verzekering gesteld, daar het vermoeden bestaat dat zij veel meer moeten afweten van deze roof. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: