PLO-leden zingen toontje lager, terwijl tekort brandstofcompensatie SRD 2 miljoen bedraagt

De leden van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), Rawien Bajnath, Vishen Nejal en Radjinderkumar Jamoena, zijn een toontje lager gaan zingen. Op 4 februari lieten zij publiekelijk weten dat er harde taal gesproken zou worden indien de overheid een negerende houding jegens PLO blijft aannemen voor de alsmaar cumulerende achterstand in de brandstofcompensatie en het niet doorvoeren van marktconforme bustarieven. Daaraan koppelden de PLO-leden een ultimatum, en wel de datum van 15 februari 2020. Was dit slechts stemmingmakerij? Bajnath, die de initiatiefnemer was op 4 februari, was niet bereikbaar voor een nadere toelichting. Ondertussen heeft de voorzitter van PLO, John Mahadewsingh, zich gedistantieerd van de uitspraken van zijn leden.

Geen formeel verzoek ingediend door PLO

Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van de Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (Vosov), zegt tegenover Dagblad Suriname dat de PLO momenteel bezig is haar eigen braaksel in te slikken. “De uitlatingen die de PLO-leden gedaan hebben over het afstappen van de brandstofcompensatie om dan nieuwe bustarieven te introduceren, is slechts een toneel; het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) fronst haar wenkbrauwen, want PLO heeft sinds 2016 tot heden geen enkele prijscalculatie ingediend. Daarom kan PLO ook nooit aangeven hoe de nieuwe bustarieven eruit moeten zien. Het tekort van de brandstofcompensatie bedraagt bovendien SRD 2 miljoen”, beklemtoont Sahadew-Lall. Die informatie is afkomstig uit zijn interne kringen.

Consequenties verbinden aan dubbele agenda PLO

In principe is het niet onlogisch dat PLO geen formeel verzoek voor marktconforme bustarieven heeft ingediend bij het ministerie. PLO beweert namelijk al jaren dat ze een eind willen brengen aan het brandstofcompensatiesysteem. Echter is er nimmer schot in de zaak gekomen. Vosov spreekt van een overduidelijke dubbele agenda van PLO, waaraan er consequenties verbonden moeten worden. “Het kan niet zo door blijven gaan. Altijd heeft men een verwijt naar Vosov, maar als PLO beter is, moeten ze toch in staat zijn om de problemen in de sector op te lossen?”, aldus Sahadew-Lall.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: